Hoger onderwijs

Studenten zowel voor, tijdens als na hun opleiding hoger onderwijs begeleiden

Als professioneel studiebegeleidingskantoor begeleidt ESTUDIO studenten doorheen hun volledige studieloopbaan, dit zowel binnen hun humaniora als hogere studies. 

ESTUDIO hoger stelt zich als doel studenten zowel voor, tijdens als na hun opleiding hoger onderwijs te oriënteren en te begeleiden naar hun professionele carrière.

In elke fase van het studietraject van jongeren bieden we professionele ondersteuning op maat:

  • Studieoriëntatie voor studenten derde graad humaniora waar we via een wetenschappelijk onderbouwde studiekeuzetest jou best passende studierichtingen in binnen- en buitenland achterhalen via een capaciteiten- en persoonlijkheidsprofiel. 
  • Voorbereidingen toelatingsexamens en ijkingstoetsen in binnen- en buitenland.
  • Integrale studiebegeleiding en coaching op maat  binnen je hogere professionele of academische bachelorstudies 
  • Thesisbegeleiding.
  • Studieadvies in binnen- en buitenland na je bacheloropleiding. 

Coachingtraject

Binnen ESTUDIO Hoger begeleiden we studenten via een integrale studieaanpak naar de beste versie van zichzelf.

Vanuit een motiverende studiebegeleiding en gedegen vakbegeleiding coachen we hogeschool- en universiteitsstudenten in hun obstakels binnen hun professionele of academische bachelor richting het behalen van hun diploma.

Vakbegeleiding

Ervaar je binnen je hogere studies 1 of meerdere struikelvakken?

ESTUDIO Hoger helpt hogeschool en universiteitsstudenten via gedegen vakbegeleiding te slagen voor de moeilijkere vakken.

Je volgt bij ons op ESTUDIO een-op-een of in kleine groepen via vaste weekafspraken lessen bij een teambegeleider die je op pedagogische wijze vakinhoudelijk begeleidt.

Thesisbegeleiding

‘Help ik moet thesissen!’

Het schrijven van een thesis vergt andere vaardigheden dan het studeren van een cursus. Vaak weten studenten niet wat de juiste aanpak is en schuiven ze het schrijven van hun thesis op de lange baan.

Binnen ESTUDIO Hoger bieden we studenten dan ook de mogelijkheid om hun thesis succesvol aan te pakken onder begeleiding van een ervaringsdeskundige thesisbegeleider.

De professionele coaching verloopt via vaste (online) sessies. Deze sessies omvatten het opstellen van een onderbouwde structuur, opmaak en opvolging van planning en deadlines en concrete tips betreffende literatuurstudie en wetenschappelijke schrijfstijl. Gezien de gevergde expertise zijn de plaatsen beperkt.

Kom eens langs

 Kortrijksesteenweg 788 te Gent

Contacteer ons

Nieuwe studenten Hoger

0473 85 95 10
maud@estudio.be

Nieuwe studenten Bouw en Ingenieur

0497 53 69 55
daivy@estudio.be