Coaching-traject

Binnen ESTUDIO Hoger begeleiden we studenten via een integrale studieaanpak naar de beste versie van zichzelf

Vanuit een motiverende studiebegeleiding en gedegen vakbegeleiding coachen we hogeschool en universiteitsstudenten in hun obstakels binnen hun professionele of academische bachelor richting het behalen van hun diploma.

Het academiesemester

In een persoonlijk 1-op-1 gesprek brengen we de gewenste studiehulp in kaart met aandacht voor specifieke motivatie- en concentratie-problematieken waaronder ADD, ADHD en ASS. Vervolgens stellen we samen met jou en je ouder(s) een individueel begeleidingstraject op. 

Tijdens het semester volg je voor je hoofdvakken via vaste weekafspraken individueel of in kleine groep gerichte inhoudelijke vakbegeleiding. Elke vakbegeleider gaat met jou aan de slag via bijlessen en opvragingen en reikt je vanuit zijn of haar expertise concrete studietips.

In functie van je specifieke studienoden word je aanvullend over je vakken heen begeleid door een vaste studiecoach, die jou als vertrouwenspersoon een luisterend oor biedt. Daarnaast stelt hij ook weekplanningen en deadlines op en ondersteunt je met de juiste tips en tricks binnen je studies.

Door deze regelmatige en onderbouwde momenten bouw je tijdens het academiejaar een gezonde studieroutine op en krijg je ten slotte een spiegel van de verwachte studiecompetenties eigen aan jou richting.

De blokperiode

Voor de blokperiode stellen we samen jou een gedetailleerde blok- en examenplanning op.

Tijdens de blokperiode bieden we naast examen-gerichte vakbegeleiding een gestructureerde omgeving binnen onze doorlopende wekelijkse begeleide studie (7/7) en gerichte opvragingen.

De examenperiode

Ook tijdens de examenperiode loopt onze begeleide studie en vakinhoudelijke begeleiding door.

We besteden ook veel zorg en aandacht voor de typische examenstress-gerelateerde factoren zoals faalangst, (de)motivatie, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen via hard werken.

Kom eens langs

 Kortrijksesteenweg 788 te Gent

Contacteer ons

Nieuwe studenten Hoger

0473 85 95 10
maud@estudio.be

Nieuwe studenten Bouw en Ingenieur

0497 53 69 55
daivy@estudio.be